Fotografiranje vjenčanja postala je jedna od osnovnih stavki prilikom organiziranja vjenčanja. Odabir vjenčanog fotografa nitko ne uzima zdravo za gotovo jer upravo ono što zauvijek ostaje nakon ovog posebnog svadbenog dana su – uspomene. Upravo su fotografije te koje čuvaju vaše najbitnije trenutke, iskazane emocije i sve ono što će vam, zbog uzbuđenja na vjenčanju, možda i promaknuti.
Fotografije ostaju ne samo vama, nego i vašoj djeci i unucima kao jedan prozor u magičan svijet, svijet ljubavi dvoje ljudi.

Ukusi se razlikuju, svatko ima svoje viđenje vjenčanja koje je njemu savršeno. Neće sve privući i oduševiti isti fotografski radovi. To je potpuno normalno i ljepota je upravo u tome što drugačije doživljavamo svijet. No, svima je bitno da nakon vjenčanja imaju kvalitetne i lijepe fotografije.

 

Fotografiranje vjenčanja – što sve ulazi u cijenu?

Cijenu određuje fotografsko iskustvo, stručnost, predanost poslu i zadovoljstvo prijašnjih klijenata. Kada gradim svoju cijenu fotografskih usluga, znam da moram stajat iza nje. Na kraju krajeva, ako sama ne cijenim svoj rad, kako ćete ga cijeniti i vi?

Osim samih fotografija koje fotograf predaje mladencima, puno je faktora koji moraju funkcionirati kako bi se dobile fotografije koje ćete željet uokvirit i ponosno pokazat drugima.
Iskustvo se gradi godinama, a iziskuje stalni rad na sebi.

Ulaganjem u sebe kroz edukaciju fotograf napreduje, stalno uči i time se njegova kreativnost neprestano razvija. Kao moderni fotograf, želim biti informirana o najnovijim fotografskim trendovima i vjenčanjima.

Kupnjom nove opreme i održavanjem iste, moj rad na terenu postaje pouzdaniji i kvalitetniji.

 

Cijena fotografiranja vjenčanja

 

Fotografiranje vjenčanja je zahtjevno

Puno posebnih trenutaka toga dana, poput razmjene prstena, traju svega par sekundi i neće se ponoviti. Taj segment mojeg posla je psihički najizazovniji.

Vjenčanja obično traju 12 do 14 sati tako da fotograf vjenčanja mora biti u dobroj formi, izdržati sve fizički i ne gubiti koncentraciju.

Najčešće se vjenčanja održavaju u toplijim periodima, pa imajte na umu i taj faktor.

Na dan vjenčanja trema je normalna pojava i želite da sve prođe u najboljem redu. Gosti dolaze, svi se zabavljaju i vi zaslužujete u potpunosti uživati. Zato vjenčani fotograf mora biti informiran o toku vašeg vjenčanja unaprijed, kako bi vi kasnije vidjeli da je sve “pokriveno” fotografijama. Mora znat kada dolaze gosti, na koju adresu mora doći u koliko sati, gdje se održava ceremonija vjenčanja, predložiti lokaciju i najbolje doba dana za photo session, a u sali biti spreman za fotografiranje prvog plesa, rezanje torte i bacanje buketa.
Normalno je da će vam u nekom trenu energija splasnut ili ćete se pitati “Što trebam raditi na photo sessionu?”. Tada je bitno da vas fotograf motivira, smiri i pomogne vam da se opustite ispred fotoaparata.

Cijena usluge fotografiranja vjenčanja obuhvaća i sate koje fotograf provede u selekciji i obradi vaših fotografija.

Fotografiranje vjenčanja

Tek kada dobijete uređene fotografije s kojima ste zadovoljni, moj posao je gotov, dok vi možete uživati u svojim uspomenama koje će, zahvaljujući fotografijama, trajati zauvijek.

Povratak na blog