Fotografiranje djevojačke je definitivno nešto što će ostati u slatkom pamćenju. Svatko zaslužuje dobru dozu zabave u životu, zar ne? Tako i svaka mladenka zaslužuje nezaboravnu djevojačku večer. I fotke s frendicama – za zauvijek!

 

Zašto mi je fotografiranje djevojačke zabave posebno drago?

 

Vjenčanje je nešto prelijepo i kruna je svake ljubavi. No organizacija i dugotrajne pripreme mogu biti izvor stresa. I to je normalno, zato u nekom trenu mladenci moraju malo odahnuti. Kako napuniti baterije? Pa uz prijatelje i dobru zabavu! Najdraže osobe koje će te uvijek nasmijati i otjerati sve brige. I kolači i kokteli također nisu na odmet. Sve to na jednom mjestu, nekoliko tjedana prije vjenčanja zove se djevojačka zabava.

Ovo mi jedan od najdražih događaja koje fotografiram. Sve frca od emocija i nema mjesta uštogljenosti. Mašta se ovdje često rasplamsa i nerijetko završim na dobrom tematskom tulumu. I svaki put me oduševe teme djevojačkih zabava! Kreativnost posebno dolazi do izražaja i nikome nije teško uložit hrpu truda i vremena u dekoracije, odabir poklona za mladenku, narudžbu hrane, itd.

Prijatelji(ce) su neprocjenjivi. Tada to ponovno shvatiš.

 

Zašto unajmiti fotografa za djevojačku zabavu?

 

Kada se zabavljate vrijeme leti. Često se dan nakon odlične zabave ne možemo sjetit svih trenutaka koji su nas nasmijali ili potaknuli suze radosnice. Stoga, koji je bolji način da potaknete sjećanja i ponovno proživite svoju djevojačku zabavu? Uz bezvremenske fotke koje će svaki put izmamiti osmijeh. Ili suzu radosnicu. To je, po meni, najbitniji razlog zašto je važno unajmiti profesionalnog fotografa. Kao i za fotografiranje vjenčanja. Takvi pomno isplanirani događaji zaslužuju imati poseban tretman.
Svojim istančanim okom i osjećajem, profesionalac će zabilježiti sve bitne trenutke i emocije buduće mladenke i njenih prijateljica. I prijatelja (tko kaže da dečki nisu pozvani na tulum? Vaša djevojačka, vaša pravila.).

 

Što se fotografira na djevojačkoj zabavi?

 

Zanimljivo mi je kako djevojke ukrašavaju prostor, postavljaju dekoracija, zamataju poklon i skrivaju tortu netom prije dolaska buduće mladenke.

Volim doći na lokaciju zabave prije mladenke, kako bih uhvatila trenutak iznenađenja kada ugleda sve što su joj njeni najdraži priredili. Tu je puno emocija, zagrljaja i nema šanse da se bilo čija reakcija odglumi.

fotografiranje-djevojacke

Pošto sam slaba na detalje, nema šanse da ne uhvatim sve detalje, ukrase, slatki stol i prostor koji ste uredili.

Često se za ovu zabavu odredi neka tema u skladu s preferencijama mladenke i svih prisutnih. Čini mi se da ljudi ovdje jednostavno žele uživati, biti ludi, zabaviti se, otkačiti i mašta počne raditi. Obožavam tu kreativnost koja se otpusti. Zato se trudim sve osmijehe, plesne pokrete i vašu pozitivnu energiju pretočiti kroz fotografiju.

Neću vas zaboraviti fotografirati sve zajedno (bride squad!). Kao i mladenku sa svakom zasebno. Fotografiranje djevojačke najbolje će obaviti profesionalci. Pazit će na dobar kut, osvjetljenje, da svatko dobro ispadne i neće propustiti bitne momente, ni najsitnije detalje.

Fotografiranje-djevojacke-detalji

Iako se svaka mladenka pravi smirena, kada dobije poklon koji ste joj zajedno pripremile, sve pada u vodu. Netko ne skida osmijeh s lica, dok netko ne može suzdržati suze. Tada nastanu predivne fotografije koje odišu iskrenošću.

Bilo da ćete fotografije sačuvati samo u digitalnom obliku ili izraditi photo book, one će zauvijek čuvati sve trenutke vaše djevojačke večeri i vratiti vas tamo. I to baš svaki put. 🙂

Povratak na blog